dinsdag 24 januari 2012

Twitter koppelen aan Facebook

Twitter heeft een tool waarmee je al je tweets naar Facebook kunt sturen. Ik raad je echter aan om hier niet voor te kiezen, maar gebruik te maken van een tool waarmee je door jouw geselecteerde tweets naar Facebook kunt sturen. Dit kan door gebruik te maken van 'Selective Tweets'. Op Facebook kun je via de apps & games sectie zoeken naar ‘selective tweets‘, met die applicatie kun je je Twitteraccount koppelen aan Facebook en door de hashtag #fb te gebruiken in je tweets zullen alléén die tweets op je Facebookpagina verschijnen.

In stappen:
  1. Als je eerder Twitter aan Facebook gekoppeld hebt, moet je deze koppeling eerst ongedaan maken. Zodra je dat gedaan hebt kun je de Selective Tweets koppeling gaan instellen.
  2. ga naar Selective Tweets
  3. vul je twitternaam in en Save (log ook in op Facebook)
  4. Als je nu een tweet verstuurd die je ook op Facebook wilt plaatsen, dan hoef je in die tweet alleen de hashtag #fb erbij te zetten en hij komt automatisch in FacebookLet wel op dat je daar ook de interactie (reacties) die je op je tweet krijgt monitort.
  5. Tijdens dit proces kun je eventueel ook je Facebook bedrijfspagina koppelen en daarnaast zijn er nog enkele instellingen die je Twitter profiel meegeeft, of @namen in je tweets koppelt aan de correcte namen van je Facebook vrienden.
Bron: Twittermania

Geen opmerkingen:

Een reactie posten